Kundprofil: Apollo

Kundprofil: Apollo

Apollo har arrangerat resmål till solsäkra destinationer i över 25 år. De vill värna om ett hållbart resande för både resenärerna och partners med fokus på miljötänk. Sedan några år tillbaka satsar de mer på den digitala försäljningen och sökte sig därför till en utvald partner som förmedlade Apollo rabattkoder och erbjudanden till en ny målgrupp. Under 2013 lyckades vi öka försäljningen till Apollo med 20% jämfört med föregående år.

 

Vilka är Apollo?

Apollo.se är skandinaviens största arrangör av charterresor och erbjuder resor till över en miljon resenärer årligen med flygavgångar över hela Skandinavien. Traditionellt är kärnmarknaden Grekland men bolaget reser till över 5 kontinenter och ett tiotal länder. Sedan 2001 tillhör bolaget den schweiziska resekoncernen Kuoni Travel. De säljer charterresor till främst sol- och badresmål. På sommaren består utbudet i huvudsak av europeiska destinationer. Under vinterhalvåret är det mer exotiska resmål som efterfrågas.
kundcase Apollo

 

Så arbetade vi för att öka antalet försäljningar

Apollo erbjöd oss exklusiva rabattkoder och kampanjer som vi förmedlade till våra medlemmar i våra kanaler. Däribland använde vi oss av vår maildatabas och sociala medier för att främja deras erbjudanden utöver ökad exponering på vår egna hemsida. Att under dedikerade tidsperioder kunna erbjuda unika rabatter till våra medlemmar visade sig vara ett lyckat koncept då vi totalt sett kunde se en ökning av vår försäljning på över 20% på endast ett år.

 

Planer inför framtiden med Apollo.se

Genom att ständigt komma med nya gemensamma kampanjer kan vi erbjuda en större variation av resmål till våra medlemmar vilket visat sig vara uppskattat. Tack vare att vi fått förtroendet att förmedla deras erbjudanden exklusivt har vi kunnat förbättra utbudet även på vår egna sida inom fler kategorier än tidigare möjligt.