Kundcase: Zalando

Kundprofil: Zalando.se

Zalando har sedan starten i Tyskland lärt sig att samarbete med en seriös partner inom rabattbranschen kan vara ett recept på framgång. Några år senare när de expanderade till Sverige eftersökte de en pålitlig partner som kan representera deras varumärke med utvalda rabattkoder & kampanjer. Vi på Kampanjjakt.se blev då utvalda för att utföra detta uppdrag. Genom att kombinera köpkrafterna från våra unika kanaler har vi lyckats öka vår egna försäljning till Zalando med över 40% år 2014 jämfört med föregående år.

 

Vilka är Zalando.se?

Sedan starten 2008 har företaget svept över stora delar av Europa med stormsteg. De har ett omfattande sortiment av kläder och skor för alla åldrar. Tanken är att kunna bidra med en omfattande och spännande upplevelse för de som föredrar att handla mode på nätet. Här kan besökarna välja fritt bland inspirerande och trendiga produkter. Över 1500 varumärken finns representerade bland utbudet.

 

kundcase zalando

 

Så gjorde vi för att öka vår försäljning

Efter samtalande erbjöds vi exklusiva Zalando rabattkoder och deals som vi publicerade till våra medlemmar under utvalda omgångar. Genom att satsa på ett långvarit samarbete lyckades vi både ge varumärket ökad exponering samtidigt som vår egna försäljning till Zalando ökade under samma tidsperiod. Att kunna erbjuda en stående mindre rabatt i kombination med större deals under utvalda period har tidigare visat sig vara ett lyckat koncept och vi valde därför att arbeta på utifrån denna princip även med Zalando. Marknadsföringen skedde till största del via hemsidan, mailutskick och till viss del via sociala medier.

 

 

rabatter till Zalando

 

 

Framtida planer & visioner

Genom att ha återkommande dialoger får vi feedback som hjälper oss att effektivisera vår marknadsföringsstrategi gentemot Zalando. Det senaste året har Zalando blivit en toppartner till oss vilket innebär att de har fått tillgång till unika placeringar på hemsidan. De får även extra exponering på vår nysatsning bland våra kategori för kläder. Där får en ny målgrupp tillgång till deras erbjudanden.