Kundcase: Adlibris

Kundprofil: Adlibris

Adlibris är e-butiken för alla bokfantaster där ute. Här får du tillgång till bra boktips, snabb frakt och allmänt låga priser. De är ständigt ute efter seriösa samarbetspartners som är villiga att bidra med kvalitativ trafik och försäljning. Med hjälp av Tradedoubler har vi lyckats förbättra vårat samarbete genom åren. Mellan 2012 till 2013 lyckades vi dubbla vår försäljning till Adlibris och beräknar att nå högre försäljningsmål för kommande år.

 

Vilka är Adlibris?

Idag är Adlibris Nordens största bokhandel och har över 10 miljoner böcker i deras stora sortiment. De är det självklara valet för alla bokälskare och erbjuder alltid billiga priser på sitt oslagbara utbud. Tack vare att de samarbetar med tusentals förlag med unika avtal från de största bokdistributörerna i Europa och USA lyckas de få in de hetaste titlarna till låga priser. De får i snitt in 75.000 nya titlar i månaden. Målet är att tillgängliggöra litteratur från världens alla hörn. En annan stor aktör på den svenska marknaden som erbjuder rabatter är Bokus.com, där du får tillgång till tusentals titlar till svårslagna priser.

 

adlibris kundcase

 

Så förbättrade vi vårt samarbete med Adlibris

Genom att ha kontinuerliga dialoger med ansvariga affiliates hos Tradedoubler, som i sin tur var sammankopplade med anställda hos Adlibris, lyckades vi sätta ihop gemensamma mål som vi lyckades nå genom att satsa extra på de delar som vi såg behövde förbättring. Genom att satsa på stående reor, rabattkoder och kampanjer under utvalda perioder kunde vi öka på den kvalitativa trafiken som i sin tur ledde till en ökad försäljning och konvertering.
handla billiga böcker hos adlibris

 

Planer & visioner för kommande år

Trots att vi lyckats fördubbla försäljningen finns fortfarande mycket utrymme för att förbättra mängden kvalitativ trafik som drivs till Adlibris. Ett exempel på detta kan vara att introducera stående rabattkoder som hjälper med att skapa ett beteende där Adlibris blir det naturliga första handsvalet för Kampanjjakts besökare och medlemmar.